ADHD Aalst, autismespectrumstoornissen Aalst, opvoedcoach Aalst Pedagogisch adviesbureau Aalst

ADHD en ADD


Je kind kreeg de diagnose ADHD, ADD of u hebt nog geen diagnose maar twijfelt en voelt dat uw kind niet goed in zijn vel zit. Hoe moet het nu verder? Je zocht naar antwoorden, je wou je kind helpen, maar het kreeg alleen maar een stempel. Hoe moet ik mijn kind nu aanpakken? Deed ik het wel goed de voorbije jaren? Wat met zijn slechte schoolresultaten enz............zoveel vragen!!!

Wie kan ik helpen?


Ouders die het niet meer zien zitten, of die de stap durven zetten naar hulp. Die geen weg meer kunnen met de driftbuien van hun kind of puber. Die zich afvragen wat doe ik verkeerd! Soms vertonen kinderen zoveel oppositioneel gedrag dat het niet meer vol te houden is. Het lijkt wel of ze de hele dag maar één doel hebben, namelijk het bloed onder de nagels uithalen! Het investeren wordt steeds lastiger en op een gegeven moment is de koek op. Niets normaler dan dat!

Wat zal het resultaat zijn?


Wat dacht je van een kind dat niet meer in huilbuien uitbarst bij elke mini tegenslag, maar net gepassioneerd over zijn dag kan vertellen. Of een zoon of dochter dat leert zichzelf te ontladen na een leuke maar vermoeiende schooldag, zodat de avond weer wat rustiger kan verlopen. Een puber die weer meer zelfvertrouwen krijgt, en zich kan ontspannen, die zijn sterktes en zwaktes leert kennen. Een puber die eerst even nadenkt voor hij aan iets begint. Kortom een kind dat zich weer goed voelt in zijn vel!

Hoe gaan we dit aanpakken?

Uw kind is uniek in een uniek gezin, en dit vraagt dan ook om een unieke aanpak, geen bandwerk, een therapie helemaal ontworpen op jouw eigen gezin. Na een kennismakingsgesprek plannen we een intakegesprek en krijgt u van mij een plan op maat gemaakt. In een paar sessies zal je al kunnen merken dat de sfeer thuis aangenamer wordt en dat u en uw kind ook rustiger worden.

Welke alternatieven zijn er?

Waarschijnlijk hebt u al van alles geprobeerd, belonen, straffen, werken met stickerboekjes enz......zonder concreet en blijvend resultaat. Als er een alternatief zou zijn, dan had u het waarschijnlijk al gevonden. Het is mijn stelligste overtuiging dat alle, maar dan ook alle ouders hun kind het beste toewensen.

Waarom zou u nu moeten komen of bellen voor een afspraak?

Als je echt hulp nodig hebt zou ik niet langer wachten.Hoe langer men wacht, hoe moeilijker.

Eenmaal in de middelbare school ontploft meestal de situatie, en is het niet eenvoudig voor het kind en de ouders om terug op de goede baan te komen.

Veel kinderen die een meer dan goede intelligentie hebben komen terecht in het watervalsysteem, en zijn schoolmoe wanneer ze 16 jaar zijn. En dit is absoluut te voorkomen. Dus doen, maak snel die afspraak, en laat ons kijken wat ik voor u kan betekenen. Samen gaan we ervoor!