ADHD Aalst, autismespectrumstoornissen Aalst, opvoedcoach Aalst Pedagogisch adviesbureau Aalst

Autisme Spectrum Stoornissen

Vanuit mijn kennis en ervaring met ASS bied ik begeleiding speciaal gericht op kinderen en jong volwassenen, en de daarbij speciaal voorkomende problemen.

De begeleiding is zowel gericht op de ontwikkeling als het behouden van vaardigheden.

Ook coach ik kinderen en jongvolwassenen met autisme in het structureren van hun dagen en bezigheden en kan ik inzicht en overzicht bieden in hun wereld.

Hoe de begeleiding eruit zal zien, ligt natuurlijk aan de hulpvraag.

U kan altijd vrijblijvend contact opnemen om te kijken wat ik voor u kan betekenen.

Praktische informatie


Hulpprogramma voor kinderen met ASS

Werkwijze

Het programma is opgebouwd in 3 fases.

1 ste fase

Intakegesprek

In het intakegesprek wordt met het kind en de ouders gekeken waar de behoeftes van het kind liggen. Samen met de ouders zetten we dan samen een traject uit.

2 de fase

De behandeling

In 10 à 15 sessies van drie kwartier werkt het kind samen met mij aan zijn eerder bepaalde doelen.

In deze sessies worden de volgende punten behandeld:

1. Kennismaking met het kind

2. Verschillende thema’s waaronder: omgaan met mijn aandoening, hoe mijn aandacht vasthouden in de klas, hoe communiceren met anderen, met mijn ouders, samen leren spelen, leren samenwerken, wanneer mag ik wel/ niet praten, ik en mijn gezin en nog zoveel meer. Specifieke vragen die het kind heeft over AUTISME en dingen die daarbij komen kijken.Verwerken van diagnose, uitleg geven over autisme met zijn beperkingen maar ook mogelijkheden, samen zoeken naar nieuwe mogelijkheden, oplossingen, tips voor dagdagelijkse problemen..........

3 de fase

Evaluatie/afsluiting samen met de ouders

Gedurende het hele traject wordt er steeds na elke sessie een verslag uitgebracht naar de ouders, zodanig dat u voortdurend op de hoogte bent van de evolutie van uw kind.